Uitbreiding bedrijfspand Houtsberg

Leveroy, 2012-2015
DoorJean-Paul de Koning 3 jaar geleden

landelijk gelegen kantoorpand

Op de plek waar een oude bedrijfsschuur deels is afgebroken wordt een groothandel uitgebreid met kantoorruimtes en een extra opslag.

De uitbreiding wordt tegen het resterende deel van de schuur, die nu als garage in gebruik is, geplaatst en krijgt een koppeling naar de bedrijfshallen. De nieuwbouw volgt de contour van de oude schuur, met hierin enkele ingrepen in het volume.

 

moderne uitbreiding kantoor platteland

de entree ligt in de uitsnede van het hoofdvolume

 

 

rendering uitbreiding kantoor

de 3D ontwerpschets wijkt weinig af van het gebouwde resultaat

 

 

uitbreiding kantoor met rondom uitzicht

het centrale directiekantoor wordt visueel benadrukt door het als een erker uit het hoofdvolume te lichten

 

Een deel van de kop wordt teruggelegd ten behoeve van daglichttoetreding met in de binnenhoek een entree en ontvangstbalie. Het directiekantoor krijgt rondom een erker met overzicht van toegangsweg tot expeditiepoorten.

 

uitbreiding kantoor met grote erker

rondom uitzicht vanuit het directiekantoor

 

Een deel van het volume tussen garage en kantoor is bestemd voor opslag met hierin een hoge rolpoort die als markering uit het hoofdvolume is getrokken. Het nieuwe metselwerk wordt ook voor de bestaande garage doorgetrokken.

moderne erker en poort in zinkwerk

geleiders op de kozijnen verraden de zeer netjes weggewerkte inbouwrolluiken

 

oorspronkelijke restant schuur

het restant van de oorspronkelijke kippenschuur was in gebruik als garage

 

 

nieuwe huid en uitbreiding

het oude garagedeel met nieuw opgetrokken metselwerk

 

 

vogelvluchtperspectief 3D model

overzicht met vogelvluchtvisualisatie

 

bekijk meer projecten in de regio Weert / Nederweert
Architectenbureau

Beelen CS architecten

Eigenzinnig, veelzijdig en betrokken ontwerpbureau sinds 1999.

Plannen en ontwerpoplossingen voor nieuwbouw, uitbreiding en verbouwingen.

Professionele kijk op ruimte.
Elke plek onder de zon is anders, iedere situatie is uniek en verdient persoonlijke aandacht en afstemming.

Bekijk ook:

Klokgebouw 169
Strijp-S Eindhoven