[themeone_header type=”h2″ txtalign=”txt-left” subtitle=”” txtcolor=”” decor=”” decorcolor=”” decorheight=”2px”]
fotoreportage van diverse momentopnames tijdens de bouw van dit binnenzwembad
[/themeone_header]

Dit vrijstaande zwembadgebouw ligt aan de rand van een landelijk gelegen wijk in Weert. De schuine vormen gaven een zekere complexiteit aan de uitwerking. Een funderingsplaat onder het bad met een koppeling naar de hoger gelegen betonplaat van de vloer voorkomt dat het gewicht van het gebouw het bad verdrukt.

Bekijk ook de projectpagina van het zwembad met het resultaat van de bouw.

 

uitgraven van bad en fundering
de kuil voor de funderingsplaat onder het bad

 

 

bekisting voor fundering en bad
bekisting voor de funderingsbalken

 

 

prefab zwembad in de vloer
het prefab kunststof bad is geplaatst en gevuld met water om tegendruk te geven aan het rondom geplaatste verdichte zand en de betonnen vloer

 

 

stalen dragers over het bad voor stempels dakplaat
de staalconstructie is geplaatst en het bad is afgeschermd en overspannen met stalen draagbalken die de tijdelijke ondersteuning voor de betonnen dakplaat gaan dragen

 

 

staalconstructie en opgaand werk
de staalconstructie met het grote venster op de kopgevel

 

 

precisie staalconstructie
precisiewerk: positie en maatvoering van het staal zijn op de millimeter afgestemd op de aansluitende bouwdelen

 

 

puien en aftimmering
de ruwbouw nadert voltooiing en de enorme puien zijn geplaatst

 

 

binnenruimte
de stempels (ondersteuning) onder het betonnen dak zijn verwijderd

 

 

binnenruimte
de nog onafgewerkte binnenruimte

 

 

kopgevel met hoge pui
boven de kopgevel met de enorme pui worden inbouw zonnescreens gemonteerd

 

Bekijk de projectpagina van het zwembad voor het afgewerkte resultaat van de bouw.