Bureau

sinds 1999

Beelen CS architecten is een creatief en vooruitstrevend bureau met een brede expertise en een grote diversiteit aan opdrachten door heel Nederland.

 

Projecten lopen uiteen van woningen in alle soorten en maten, kantoorpanden, appartementengebouwen, stedenbouw, herbestemming tot interieuropdrachten. Daarnaast verrichten we studies en analyses voor projectontwikkeling en adviseren we over mogelijkheden voor herbestemming van vastgoed.

 

De werkzaamheden variëren per project van enkel ruimtelijk advies tot het verzorgen van de vergunningen en het volledig begeleiden van de bouw en oplevering.

 

Wij werken voor zowel de zakelijke markt als voor particulieren.

doel

Routing, ruimtebeleving en functionaliteit spelen daarbij de hoofdrol.
Een goed ontwerp benut wat er optimaal mogelijk is en niet wat er maximaal haalbaar is, om zo met het toegestane budget uit te komen.

 

We maken waar wat we ontwerpen. Met technische kennis en deskundigheid voorkomen we ondoordachte verrassingen in een plan. Dit vereist geen hoogstaande techniek of dure oplossingen, maar vaak volstaat slimmigheid en goede wil.

visie

We hanteren geen vaste ontwerpstijl want iedere opdracht(gever) is anders. We laten ons inspireren door de opdracht, de opdrachtgever en de omgeving waarin gebouwd moet worden.

 

We halen het maximale uit de mogelijkheden van het perceel, de smaak en de wensen van de klant en het beschikbare budget, met zeer uiteenlopende ontwerpen tot gevolg. Ieder perceel is uniek, met eigen beperkingen en knelpunten die om maatwerk oplossingen vragen maar ook met eigen potentie en mogelijkheden die met standaard werk verloren gaan.
Wij geloven in de kracht van maatwerk en dat er voor ieder budget passende oplossing binnen de ontwerpopgave te vinden is.

 

Rangschikking van ruimte vormt de basis voor de uitwerking. Het exterieur is hieraan ondergeschikt. Een goed georganiseerde indeling laat zich altijd naar de juiste verschijningsvorm vertalen.
We verrassen opdrachtgevers altijd graag met onvoorziene mogelijkheden en originele oplossingen.

 

Onze ontwerpen zijn stoer, no-nonsense, maar ook ingetogen en tijdloos. We laten ons niet verleiden tot modegrillen maar hebben oog voor de lange termijn. Toekomstbestendig en duurzaamheid gaan hand in hand, wat lang mooi en goed blijft zal niet vervangen worden.

 

Duurzaam ontwerpen betekent meer dan alleen verantwoorde materialen gebruiken. Het betekent ook een gedegen technische uitwerking en vooruitdenken, rekening houden met toekomstige ontwikkelingen zoals levensloopbestendigheid en verandering van gebruik en functie. Op die manier ontstaat voor ons hoogwaardige architectuur.