Ontwerp kantoorgebouw Ekkersrijt

Ontwerp nieuwbouw kantoorgebouw voor Prodrive in Ekkersrijt, Son en Breugel.

Electronicabedrijf Prodrive zocht nieuwe huisvesting aan de toegang tot het Multimedia Park Ekkersrijt. Het stedebouwkundig plan vroeg om een entreegebouw dat de technologische ontwikkeling van het park zichtbaar maakt.

 

alzijdig gebouw

Naast de toegangsfunctie bezit de situatie nog een specifiek kenmerk: de locatie wordt aan drie zijden begrensd door wegen waardoor er feitelijk sprake is van drie voorgevels.

 

geen achterkant

De eigenschappen van de locatie zijn vertaald in een rechthoekig gebouw met karakteristieke afgeronde hoeken. Deze hoeken en het rondom doorzetten van de gevelsteen en identieke raamopeningen maken alle gevels gelijkwaardig: er is geen achterkant.

 

hi-tech uitstraling

Door het gebouw op verschillende plaatsen te voorzien van inhammen ontstaat een beeld dat continu verandert bij het passeren van het gebouw. De afwijkende materialisatie en kleur van de inhammen versterkt deze beleving. Het geheel geeft een sculpturaal beeld. De donkere genuanceerde glanzende steen waar het gebouw uit is opgetrokken samen met de zilverkleurige vliespuien, kozijnen en overstekken geven het gebouw een ingetogen hi-tech uitstraling.