Privé binnenzwembad

Weert, 2014 - 2015
DoorJean-Paul de Koning 3 jaar geleden

Nieuwbouw privé binnenzwembad bij bestaand woonhuis, Weert.

Dit zwembad van 10 bij 4 meter ligt in een vrijstaand bijgebouw aan de rand van een landelijk gelegen wijk. Door een schuine lijn in de plattegrond te nemen wordt het vrije uitzicht vanuit de woning niet belemmerd door het zwembadgebouw. Dezelfde schuine lijn komt in het dakvlak boven het bad terug waardoor de kop van het gebouw een prachtig ingekaderd venster biedt op het landschap.

 

Nieuwbouw privé binnenzwembad Weert, interieur zicht op pantry - BEELEN CS architecten Eindhoven

interieur met zicht op de pantry en de sauna en rechts de inloopdouche

 

 

Nieuwbouw privé binnenzwembad Weert, bijgebouw zwembad - BEELEN CS architecten Eindhoven

Het losstaande bijgebouw met het binnenzwembad met links de achterom

 

 

Nieuwbouw privé binnenzwembad Weert, woonhuis met bijgebouw zwembad - BEELEN CS architecten Eindhoven

het zwembad gebouw in de stijl van de architectuur van de bestaande woning

 

De materialen en afwerking schikken zich naar het woonhuis. Door de zijgevel schuin te leggen kon ook een oude boom bewaard blijven. ’s Zomers breekt de kruin het inkomende zonlicht in de zijgevel. De hoge kopgevel op het zuiden heeft inbouw buitenlamellen achter de boei.

 

Nieuwbouw privé binnenzwembad Weert, het grote venster van het zwembad - BEELEN CS architecten Eindhoven

het grote panoramische venster in de kopgevel van het zwembadgebouw

 

interieur

Nieuwbouw privé binnenzwembad Weert, uitzicht vanuit het zwembad - BEELEN CS architecten Eindhoven

het hoge venster brengt daglicht diep de ruimte in

 

Vanuit het zwembad is er een prachtig onbelemmerd uitzicht.

Nieuwbouw privé binnenzwembad Weert, uitzicht op tuin vanuit het zwembad - BEELEN CS architecten Eindhoven

uitzicht op de tuin en de landerijen vanuit het zwembad

 

Binnen  heeft het gebouw strakke lijnen en vlakken en een afwerking met natuursteen.

Nieuwbouw privé binnenzwembad Weert, sauna en pantry - BEELEN CS architecten Eindhoven

de omkaderde achterwand met sauna, de toegang en de pantry en rechts het open eind bij de natuurstenen wand die doorloopt in de inloopdouche

 

Rechts van de pantry bevindt zich een inloopdouche en links een sauna. Achter de pantry bevinden zich een toilet, kleedruimte en techniekruimte.

Nieuwbouw privé binnenzwembad Weert, interieur in de avond - BEELEN CS architecten Eindhoven

sfeervolle verlichting met strijklicht op de wand en inbouw plafondspots

 

bekijk meer projecten in de regio Weert / Nederweert
Architectenbureau

Beelen CS architecten

Eigenzinnig, veelzijdig en betrokken ontwerpbureau sinds 1999.

Plannen en ontwerpoplossingen voor nieuwbouw, uitbreiding en verbouwingen.

Professionele kijk op ruimte.
Elke plek onder de zon is anders, iedere situatie is uniek en verdient persoonlijke aandacht en afstemming.

Bekijk ook:

Klokgebouw 169
Strijp-S Eindhoven

gerelateerde blog berichten