Luxe groepszorgwoning

Plan voor een groepszorgwoning in het buitengebied van Weert

Deze kleinschalige groepszorgwoning is gesitueerd in een prachtige bosrijke locatie in het buitengebied van Weert en biedt plaats aan 8 privé wooneenheden voor 1 of 2 personen met daarnaast een groot aanbod gezamenlijke voorzieningen.

Het doel is om mensen alleen of als echtpaar op oudere leeftijd een woonsituatie te bieden met dienstverlening die volledig aansluit op de levensstijl die ze gewend zijn, ook als de gezondheid achteruit gaat en als er verzorging nodig is.

Iedere bewoner of echtpaar heeft de beschikking over een eigen privé slaapsuite die met eigen meubels en naar eigen smaak kan worden ingericht. Verder kan gebruik worden gemaakt van het grote aanbod aan gemeenschappelijke ruimten zoals keuken, eetkamer, serre, woonkamer, salon met haard, bibliotheek, tv-kamer en diverse ontspanningsruimten. Daarnaast zijn er twee logeerkamers voor familieleden die ook als verpleegkamer of respijtkamer benut kunnen worden.

De plattegrond is in een U-vorm opgezet met een centrale entree, een privévleugel met de eigen kamers en een woonvleugel met de gemeenschappelijke ruimtes.

Het pand is volledig onderkelderd om alle service ruimtes te kunnen huisvesten en om de gestelde ruimtegrenzen van het bestemmingsplan niet te overschrijden.

In de vormgeving zijn de verschillende functies in eigen massa’s opgedeeld die deels in elkaar grijpen zodat er verschillende afgebakende ruimtes ontstaan met een eigen sfeer zodat er ook in de gemeenschappelijke ruimtes voldoende gelegenheid is voor iemand om zich terug te trekken. Het verspringende pannendak verbindt de ruimtes tot een speels geheel met een huiselijke sfeer.

Enkele andere woningbouwprojecten