Woonhuis Mr Rijkenstraat

Nieuwbouw vrijstaande woning in jaren 30 stijl, Veldhoven.

Deze vrijstaande woning  is gebouwd  op een braak liggend hoekperceel in een bestaande buurt met veel volwassen groen tegen de oude dorpskern van Veldhoven. De straat kent een verzameling vrijstaande en geschakelde woningen uit verschillende periodes, met soms sobere maar veelal functionele architectuur. De woning, vormgegeven als robuust archetype huis met zadeldak en een klassiek ontworpen exterieur past mooi in dit straatbeeld.

De raamopeningen op de verdieping en zolder zijn in twee- en drietallen gegroepeerd met doorlopende dorpel en terugliggend metselwerk tussen de kozijnen. Op de verdieping, onder de uitgetimmerde goot lopen rondom 4 rijen met een uitspringende steen vanaf de dorpel tot de latei. In de voorgevel lijnen kalfdelen in de kozijnen uit met het uitspringende metselwerk. Verder zitten er accenten van staand metselwerk in de topgevels en onder de erker en het hoekraam in de kinderspeelkamer.

De oprit, een vrijstaande garage en de voordeur liggen aan de zijde van de naastliggende woning. Een bijkeuken met achterom ligt naast de hal aan de tuinkant. De keuken en kinderspeelhoek liggen aan de straatzijde over de hele breedte van de woning. Samen vormen ze een ruime leefkeuken met een grote ronde familietafel aan de brede erker aan de voorzijde. Op de verdieping zitten een masterbedroom plus 2 ruime slaapkamers en aparte linnenkamer. De zolder is opgedeeld in 2 grote ruimtes aan de kopgevels, met centraal de trap, een extra berging en voorzieningen voor een tweede badkamer.