Transformatie woonhuis Boeketweg

Weert, 2017-2018
DoorRobert Beelen 7 maanden geleden

Verbouwing en energiezuinig maken van een jaren 70 villa.

De jaren 70-woning aan de Boeketweg was toe aan groot onderhoud. Naast dit noodzakelijk groot onderhoud had de opdrachtgever nog enkele aanvullende wensen:
  • het vergroten van de keuken
  • de woning energiezuiniger maken
  • de woning een modernere uitstraling geven

Transformatie woonhuis Weert nieuwe achtergevel - BEELEN CS architecten Eindhoven

achterzijde met lichtstraat in het bestaande dakvlak boven de terrasoverkapping die het daglicht ver de ruimte in laat

 

De voornaamste aanpassingen zijn:

  • De woning wordt aan de buitenzijde volledig geïsoleerd en met gevelstuc bekleed.
  • Om de gehele woning wordt een plint aangebracht van hardsteen.
  • Aan de voorzijde wordt de dakkapel vervangen door drie dakramen. Het lichtinval in de hal en overloop neemt hierdoor sterk toe. Tevens geeft het de woning een strakkere uitstraling.
  • Door de bestaande overkapping aan de achterzijde bij de woning te trekken ontstaat een fors grotere keuken. Boven deze oude overkapping zijn dakramen toegepast om de keuken van meer daklicht te voorzien.
  • Aan de achterzijde is een verkapping toegevoegd.

 

Transformatie woonhuis Weert nieuwe voorgevel - BEELEN CS architecten Eindhoven

de nieuwe voorgevel zonder dakkapel

 

 

Transformatie woonhuis Weert bestaande voorgevel - BEELEN CS architecten Eindhoven

de oorspronkelijke voorgevel van de woning

 

 

Transformatie woonhuis Weert nieuwe achtergevel - BEELEN CS architecten Eindhoven

Achteraanzicht in de nieuwe situatie

 

 

Transformatie woonhuis Weert bestaande achtergevel - BEELEN CS architecten Eindhoven

het bestaande achteraanzicht

 

bekijk meer projecten in de regio Weert / Nederweert
Architectenbureau

Beelen CS architecten

Eigenzinnig, veelzijdig en betrokken ontwerpbureau sinds 1999.

Plannen en ontwerpoplossingen voor nieuwbouw, uitbreiding en verbouwingen.

Professionele kijk op ruimte.
Elke plek onder de zon is anders, iedere situatie is uniek en verdient persoonlijke aandacht en afstemming.

Bekijk ook:

Klokgebouw 169
Strijp-S Eindhoven