Luxe groepszorgwoning Meijbaan

Weert, 2017 - 2018
DoorJean-Paul de Koning 3 jaar geleden
Luxe groepszorgwoning Meijbaan, Weert - artist impression - BEELEN CS architecten Eindhoven

Plan voor een groepszorgwoning in het buitengebied van Weert

Deze kleinschalige groepszorgwoning is gesitueerd in een prachtige bosrijke locatie in het buitengebied van Weert en biedt plaats aan 8 privé wooneenheden voor 1 of 2 personen met daarnaast een groot aanbod gezamenlijke voorzieningen.

Het doel is om mensen alleen of als echtpaar op oudere leeftijd een woonsituatie te bieden met dienstverlening die volledig aansluit op de levensstijl die ze gewend zijn, ook als de gezondheid achteruit gaat en als er verzorging nodig is.

Iedere bewoner of echtpaar heeft de beschikking over een eigen privé slaapsuite die met eigen meubels en naar eigen smaak kan worden ingericht. Verder kan gebruik worden gemaakt van het grote aanbod aan gemeenschappelijke ruimten zoals keuken, eetkamer, serre, woonkamer, salon met haard, bibliotheek, tv-kamer en diverse ontspanningsruimten. Daarnaast zijn er twee logeerkamers voor familieleden die ook als verpleegkamer of respijtkamer benut kunnen worden.

 

presentatiebeeld 3D postproductie

presentatiebeeld van de achterzijde met het souterrain aan het verdiepte binnenhof

 

De plattegrond is in een U-vorm opgezet met een centrale entree, een privévleugel met de eigen kamers en een woonvleugel met de gemeenschappelijke ruimtes.

Het pand is volledig onderkelderd om alle service ruimtes te kunnen huisvesten en om de gestelde ruimtegrenzen van het bestemmingsplan niet te overschrijden.

 

plattegronden

de ruimtelijke opzet met indeling en de verschillende type ruimtes

 

In de vormgeving zijn de verschillende functies in eigen massa’s opgedeeld die deels in elkaar grijpen zodat er verschillende afgebakende ruimtes ontstaan met een eigen sfeer zodat er ook in de gemeenschappelijke ruimtes voldoende gelegenheid is voor iemand om zich terug te trekken. Het verspringende pannendak verbindt de ruimtes tot een speels geheel met een huiselijke sfeer.

 

vogelvluchtperspectief

vogelvluchtperspectief met links de privévleugel en rechts de gezamenlijke leefruimtes

 

 

de verschillende volumes vanaf de voorzijde met centraal de entree en lifttoren met aan weerszijden de twee karakteristieke vleugels

 

bekijk meer projecten in de regio Weert / Nederweert
Architectenbureau

Beelen CS architecten

Eigenzinnig, veelzijdig en betrokken ontwerpbureau sinds 1999.

Plannen en ontwerpoplossingen voor nieuwbouw, uitbreiding en verbouwingen.

Professionele kijk op ruimte.
Elke plek onder de zon is anders, iedere situatie is uniek en verdient persoonlijke aandacht en afstemming.

Bekijk ook:

Klokgebouw 169
Strijp-S Eindhoven