Woonhuis Siebenstraat

Riante jaren 30 villa

Deze riante woning is naar wens van de opdrachtgever in kenmerkende jaren dertig stijl ontworpen. In de vormgeving betekent dit een schildkap met grote dakoverstekken en materialisatie met een vertrouwde roodbruine baksteen, witte kozijnen en donkere pannen.

In het metselwerk wordt de plint geaccentueerd met een hardstenen band, een rollaag ter hoogte van de dorpelstenen op de verdieping en staand metselwerk onder de dakgoten. In de uittimmering van de dakoverstek zit een vertrapping om de forse overstek visueel op te breken en een verfijning in de anders grote vlakke platen aan te brengen. Er is veel aandacht in de uitwerking, het afwerkingsniveau en in de uitvoering gaan zitten.

Binnen gaan de verschillende vertrekken geleidelijk in elkaar over. De ruime erker ligt op het hoekpunt waardoor de woonkamer een extra ‘offset’ krijgt. In een diagonale lijn loopt de woonkamer aan de tuinkant over naar eetkamer met opzij een ruime tuinkamer.  De keuken ligt in de zijvleugel en is via dubbele deuren vanuit de eetkamer toegankelijk. Aan de voorzijde kijkt de keuken uit over de hellingbaan naar de parkeerkelder. Achter de keuken liggen serviceruimtes en een berging. Aan de tuinzijde bevindt zich een grote vrijdragende overkapping voor eetkamer en tuinkamer langs. In de woning zit een lift met 4 stops, van kelder tot en met de zolderverdieping.

Hoewel de straatkant niet buitengewoon groot oogt zit er binnen veel oppervlak verstopt in de grote erker en extra tuinkamer. De woning is volledig onderkelderd met ruimte voor 3 auto’s. Omdat er geen keerruimte is zit er onderaan de hellingbaan achter de toegangsdeur een keerschijf om zonder problemen in te parkeren en vooruit rijdend de kelder te verlaten.

Achter het huis is een strook grond van een naburig perceel toegevoegd die achter de tuinen van de naastgelegen woningen door loopt. Dit stuk tuin is volledig ommuurd en biedt de mogelijkheid om in de toekomst een zwembad aan te leggen maar voor nu worden er een aantal waterpartijen in aangelegd.

Enkele andere woonhuizen