Klokgebouw Eindhoven, het kantoor van BEELEN CS architecten bv

architecten

Robert Beelen

architect

Robert Beelen, BEELEN CS architecten bv

Als architect vorm je de ruimte waarin mensen (samen)leven. Die taak ervaar ik als een voorrecht maar ook als een verantwoordelijkheid. Ik wil gebouwen maken die verrassen, waar mensen zich thuis voelen en waar een prettige interactie tussen mensen als vanzelfsprekend wordt ervaren.
Mijn focus in het ontwerpproces ligt op bijzondere aandacht voor routing, ruimtebeleving en duurzaamheid.

Robert Beelen is afgestudeerd aan zowel de Technische Universiteit Eindhoven bij de vakgroepen Architectuurtheorie en Groep Ontwerpmethodieken als ook aan de HTS Tilburg bij de richting bouwtechniek.

Na ervaring opgedaan te hebben in de Verenigde Staten bij Angshuman De Architects als assistent ontwerper en in Den Haag bij Atelier Pro architecten als projectarchitect is hij in 1999 zijn eigen bureau gestart, het huidige Beelen CS architecten.

Robert Beelen is vader van vier kinderen en recreatief bokser.
Ook in zijn vrije tijd blijft hij creatief bezig met het ontwerpen en zelf maken van meubels.

Jean-Paul de Koning

architect

Jean Paul de Koning, BEELEN CS architecten bv
Ontwerpvraagstukken ga ik pragmatisch te lijf. Eerder vanuit een technisch perspectief dan conceptueel want een ontwerp moet ook gerealiseerd kunnen worden. Maar met focus op ruimte en functionaliteit. Eigenlijk ontwerp ik vooral voor mensen, menselijke maat en functionele ruimtelijke relaties. In mijn werk bewaak ik de kwaliteit van het ontwerp tot het eind en besteed ik veel aandacht aan techniek en aan ieder detail.

Jean-Paul de Koning is afgestudeerd aan de Technische Universiteit Eindhoven bij de vakgroep Architectonisch Ontwerpen.
Gedurende zijn studie heeft hij als part-time medewerker bij Beelen CS veel ervaring opgedaan in het technisch uitwerken van projecten.

Jean-Paul wilde altijd timmerman worden en heeft twee rechterhanden. Hij doet met praktisch inzicht en ervaring niet onder voor een aannemer.
Vanaf zijn jeugd is hij veel op het water te vinden en tegenwoordig reist hij graag af naar Friesland om te gaan Skûtsjesilen.

Team

Afhankelijk van de opdrachtenportefeuille werkt het bureau in wisselende samenstelling. Partner van de Plan-S coöperatie springen bij waar nodig.
Met een netwerk van externe adviseurs (o.a. constructie, fysica, milieu) kunnen wij flexibel inspringen op een breed scala aan projecten.