Gezinswoning Smisserstraat

Nederweert, 2011-2013
DoorJean-Paul de Koning 6 jaar geleden
Gezinswoning met ongebruikelijke indeling, Nederweert - straatzijde - BEELEN CS architecten Eindhoven

luxe woning met ongebruikelijke indeling

Prachtige en ongewone levensloopbestendige gezinswoning met een bijzondere ruimtelijke organisatie.  De hoofd leefruimtes bevinden zich in een los bungalow volume aan de achterkant van de woning.

 

bijzondere woning modern klassiek - BEELEN CS architecten Eindhoven

straatzijde met inpandige garage en door de carport heen zicht op de keuken

 

 

vogelvlucht rendering met de twee volumes - BEELEN CS architecten Eindhoven

vogelvluchtbeeld met de beide volumes van de woning

 

Aan de straatzijde refereert het beeld aan een kleinschalige boerderij met kap. Achter dit volume zit een verbindingszone die eindigt in de hoofdleefruimtes die als een paviljoen in de tuin staan. De tuin ligt op het noorden maar door de versmalde verbindingszone ontstaat er ruimte voor een pui op het zuiden en door de lage kap kan de zon ook dit deel goed bereiken.

 

concept schets woning schema plattegrond - BEELEN CS architecten Eindhoven

conceptschets van de organisatie van de woning

 

 

schema plattegrond en indeling - BEELEN CS architecten Eindhoven

ruimtelijke uitwerking van de conceptschets

 

 

garage en carport met achterom - BEELEN CS architecten Eindhoven

 

 

3D uitwerking plattegrond woning - BEELEN CS architecten Eindhoven

opengewerkte plattegrond met de steeds breder wordende ruimte vanaf de voordeur tot de tuin

 

interieur

keuken met doorkijk naar straat - BEELEN CS architecten Eindhoven

de leefkeuken met zicht op de achterom en doorkijk naar de straat

 

 

verbinding keuken en woonkamer - BEELEN CS architecten Eindhoven

keuken en woonkamer worden gescheiden door een kast element en beide kijken uit op het overkapte terras

 

 

woonkamer met zonlicht - BEELEN CS architecten Eindhoven

de extra hoge woonkamer vangt zonlicht uit de tweede zuidgevel achter het straatvolume

 

achterkant

 

zijtuin met semi bungalow - BEELEN CS architecten Eindhoven

 

hoge woonkamer met veel lichtinval en zonlicht - BEELEN CS architecten Eindhoven

de rondomlopende witte band in de gevel loopt over in de boei van het koppelvolume

 

visualisatie tuinzijde - BEELEN CS architecten Eindhoven

visualisatie van het overdekte terras met links de leefkeuken

 

 

karakteristieke witte stucwerk band rondom verbindt de volumes - BEELEN CS architecten Eindhoven

 

animatie

 

bekijk meer projecten in de regio Weert / Nederweert
Architectenbureau

Beelen CS architecten

Eigenzinnig, veelzijdig en betrokken ontwerpbureau sinds 1999.

Plannen en ontwerpoplossingen voor nieuwbouw, uitbreiding en verbouwingen.

Professionele kijk op ruimte.
Elke plek onder de zon is anders, iedere situatie is uniek en verdient persoonlijke aandacht en afstemming.

Bekijk ook:

Klokgebouw 169
Strijp-S Eindhoven